Τοποθεσία - Υποδομές PDF  | Εκτύπωση |  E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

p5260575.jpgΤο βιοτεχνικό πάρκο Χανίων περιλαμβάνει 87 βιοτεχνικά κτίρια για ισάριθμες μη ρυπογόνες βιοτεχνικές μονάδες, 37 μονάδες χειροτεχνών καλλιτεχνών (καλλιτεχνικό χωριό), το κέντρο εξυπηρέτησης όπου λειτουργούν τα γραφεία του φορέα διοίκησης και διαχείρισης, το κυλικείο και η Θερμοκοιτίδα Νέων Επιχειρήσεων. Προβλέπεται να λειτουργήσουν, Τράπεζα, Ιατρείο, εργαστήρια συντηρητών, εκθεσιακός χώρος παραγομένων προϊόντων και γραφείο μελετών και υποστήριξης των επιχειρήσεων του ΒΙΟ.ΠΑ. Στον ενιαίο χώρο του ΒΙΟ.ΠΑ. ανήκουν περίπου 23 στρέμματα πρασίνου και χώρος αθλοπαιδιών.

Συνολικά καταλαμβάνει 136 στρέμματα και βρίσκεται στα Τσικαλαριά Σούδας, στο κόμβο της εθνικής οδού Χανίων Ρεθύμνου.

p5260581.jpg Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια τεράστια έκταση πρασίνου δημιουργήθηκε ένα χωριό στο οποίο οι βιοτέχνες, επισκέπτες, οι πελάτες και οι προμηθευτές μπορούν να κινούνται, να εργάζονται, και να συναλλάσσονται με ένα νέο τρόπο, δείχνοντας έτσι σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα μια νέα πρόταση για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής και την βελτίωση της παραγωγικότητας στη βιοτεχνία.

Η κατασκευή του βιοτεχνικού πάρκου είχε στόχο να καλύψει τις σύγχρονες απαιτήσεις της βιοτεχνίας του νομού Χανίων, που με την συγκέντρωση σε ένα οργανωμένο χώρο, αποσυμφορείται ο οικιστικός ιστός και βελτιώνονται οι συνθήκες λειτουργίας των βιοτεχνικών επιχειρήσεων. Με τη συγκέντρωση των μικρών βιοτεχνικών μονάδων αποφεύγεται η διασπορά σε διάφορες περιοχές εκτός και εντός της πόλεως και έτσι δεν αλλοιώνονται και δεν υποβαθμίζονται μεγάλες εδαφικές περιοχές και τμήματα της πόλης. Δημιουργείται οργανωμένη δόμηση που προσαρμόζεται στις περιβαλλοντικές συνθήκες της περιοχής.

p5260579.jpgΟι αυξημένοι χώροι πρασίνου διαμορφώνουν μια αισθητική που αναβαθμίζει το περιβάλλον. Διευκολύνεται ο έλεγχος των εγκαταστάσεων είτε από τους ίδιους τους επιχειρηματίες είτε από τις δημόσιες αρχές. Επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας από τη δημιουργία κοινών εγκαταστάσεων (δίκτυα ύδρευσης, βιολογικός καθαρισμός, συστήματα ασφαλείας των εγκαταστάσεων και πυρασφάλειας, επικοινωνιών κλπ). είναι δυνατή η χρήση νέων σύγχρονων υποδομών όπως η ηλεκτρονική διασύνδεση με δίκτυα πληροφοριών ή τράπεζες δεδομένων. Παρέχεται η δυνατότητα επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ των εγκατεστημένων μονάδων. Δίνεται η δυνατότητα στις εγκατεστημένες επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τα κίνητρα εγκατάστασης μετεγκατάστασης και ανάπτυξης από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του Ν.2445/97 και άλλων αναπτυξιακών νόμων. Δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας εκθεσιακών κέντρων ή κέντρων προβολής προϊόντων.

Δίνεται η δυνατότητα σύνδεσης των επιχειρήσεων με ερευνητικά Ινστιτούτα, υπηρεσιών του δημοσίου τομέα και κοινωφελών οργανισμών.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2007 05:33