DITECH ΕΠΕ ( Εφαρμογές ξηρού πάγου)
Συντάχθηκε απο τον/την nohsys   

Η Dry Ice Technology ε.π.ε. με διακριτικό τίτλο ‘DΙ Tech', αποτελεί μία πρωτοποριακή εταιρεία, με αντικείμενο τις εφαρμογές του ξηρού πάγου.
Ο ‘ξηρός πάγος' (dry ice) αποτελεί την εμπορική ονομασία για το στερεό - παγωμένο διοξείδιο του άνθρακα σε θερμοκρασία - 78.5οC ή - 109.3oF. Ο όρος δημιουργήθηκε το 1925 από την αμερικάνικη εταιρία Prest Air Devices, με έδρα το Long Island της Νέας Υόρκης.
Το διοξείδιο του άνθρακα (CO2), το οποίο είναι ένα άχρωμο, άγευστο και άοσμο αέριο βρίσκεται ελεύθερο στην ατμόσφαιρά της Γης. Αν και το συναντάμε σε σχετικά μικρές ποσότητες (περίπου 0,03% του συνολικού όγκου της ατμόσφαιρας), είναι ένα από τα σημαντικότερα αέρια για τη ζωή στον πλανήτη μας. Το CO2 είναι ένα βασικό στοιχείο του κύκλου του άνθρακα απαραίτητο για την ανάπτυξη των φυτών και πολύ σημαντικό στη διατήρηση της θερμοκρασίας στη Γη. Η αναπνοή των ζωικών οργανισμών θεωρείται ότι προσθέτει ημερησίως 28 εκατομμύρια τόνους του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα. Σε αντίθεση, ολόκληρη η Αμερικάνικη βιομηχανία CO2 μπορεί να παράγει μόνο 25.000 τόνους ανά ημέρα.
Το μοναδικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του ξηρού πάγου είναι η εξάχνωση, δηλαδή η μετάβαση από την στερεά στην αέρια κατάσταση χωρίς την ενδιάμεση φάση της υγροποίησης. Λόγω αυτής της μοναδικής ιδιότητας και της εξαιρετικά χαμηλής του θερμοκρασίας ονομάζεται ‘ξηρός πάγος', δηλαδή στεγνός, χωρίς υγρασία.
Η εξάχνωση σε συνδυασμό με την τρομερή ψυκτική ικανότητα (- 78.5οC) του ξηρού πάγου αποτελούν τη βάση για αμέτρητα πεδία εφαρμογών. Σε γενικές γραμμές, οι κυριότερες κατηγορίες των εφαρμογών είναι:
1. Οι καθαρισμοί βιομηχανικών και επαγγελματικών χώρων καθώς επίσης και του επαγγελματικού εξοπλισμού πάσης φύσεως με την επαναστατική μέθοδο της Παγοβολής.
2. Η Διαχείριση Τροφίμων με ειδικά μονωμένα κιβώτια (συντήρηση, ψύξη, μεταφορά).
3. Η Διαχείριση Ιατροφαρμακευτικού Υλικού και δειγμάτων με ειδικά μονωμένα κιβώτια και κατάλληλες συσκευασίες (συντήρηση και μεταφορά μικροβιολογικών δειγμάτων, δειγμάτων ανθρώπινου ιστού, ευπαθών φαρμάκων και λοιπόν φαρμακευτικών ευπαθών προϊόντων).
4. Η Παραγωγή Ειδικών Εφέ (για θεατρικές παραστάσεις, κέντρα διασκέδασης, φωτογραφίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις).
Η επιχειρηματική δραστηριότητα της DΙ Tech, καλύπτει όλο το παραπάνω φάσμα των εφαρμογών του ξηρού πάγου σε προϊόντα και υπηρεσίες. Οι καθαρισμοί και η διαχείριση προϊόντων και υλικών αποτελούν τις κυριότερες και τις ευρέως διαδεδομένες εφαρμογές του ξηρού πάγου, με πολλά και σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι του συμβατικού πάγου και των παραδοσιακών μεθόδων καθαρισμού.
Οι εγκαταστάσεις της DΙ Tech βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Χανίων, στη Σούδα. Διαθέτοντας άρτιο εξοπλισμό και απόλυτα εξειδικευμένο προσωπικό σε τεχνικό και διοικητικό επίπεδο, η εταιρία μας είναι έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες όλης της Κρήτης, παρέχοντας προϊόντα και υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών. Στόχος της DΙ Tech είναι η διαρκής ικανοποίηση των απαιτήσεων και προσδοκιών των πελατών της με την εμπρόθεσμη εκτέλεση υπηρεσιών ποιότητος και την παραγωγή άριστων προϊόντων, σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές που έχουν τεθεί από τη διοίκηση της εταιρίας. Ανιχνεύουμε και καταγράφουμε τις ανάγκες των πελατών μας και προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μας και για λύσεις που καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ : DRY ICE TECHNOLOGY Ε.Π.Ε.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΟΝΤΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΒΙΟ.ΠΑ. ΧΑΝΙΩΝ - ΚΤΙΡΙΟ 22.03 - 73200 ΣΟΥΔΑ

ΤΗΛ : 2821080106

ΦΑΞ : 2821088037

E-MAIL : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

WEB SITE : www.dryice.gr

 

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη, 16 Δεκέμβριος 2008 04:38